View gallery

Mill Barn

The unique and quirky garden at Mill Barn is a delight: or rather a series of delights. Along the R Darwin, through the tiny secret grotto, past the suspension bridge and view of the fairytale tower, visitors can a stroll past folly, sculptures, lily pond, and lawns, enjoy the naturally planted flowerbeds, then enter the secret garden and through it the pathways of the wooded hillside beyond.

A garden developed on the site of old mills gives a fascinating layout which evolves at many levels.

Saturday 3 June, Sunday 4 June, Saturday 10 June, Sunday 11 June (12.30 - 5pm). Admission £4.00, children free. Cream teas.

Visitors also welcome by arrangement May to July min group donation £40 or £4 per head. Please enquire about price when booking. Cream teas.

Chris Mortimer
01254 853300
chris@millbarn.net
www.millbarn.net

Partial wheelchair access, visitors have not been disappointed in the past.

How to find us

Mill Barn, Goosefoot Close, Samlesbury, Preston, Lancashire, PR5 0SS

6m E of Preston. From M6 J31 2½m on A59/A677 B/burn. Turn S. Nabs Head Lane, then Goosefoot Lane.

More about Mill Barn

“This unique and quirky, sculpture dotted garden offers a series of delights with surprises round every corner. Start on the banks of the bubbling River Darwin, through the underground grotto, to the suspended foot bridge across which the playfully sinister, fairytale tower can be seen. Then there’s the semi-ruined, ’missile housing’ folly, ’Faslane’ (its name inspired by the submarine shaped septic tank hidden beneath it), after which it’s on past lily pond, lawns and naturally planted flowerbeds to the Secret Garden. From there walk up the curved, enclosed path and along the stilted ’hyperspace bypass’ walkway. At the top of this the covered sitootery offers a chance to pause for a moment or two. The gentle pathways of the wooded hillside now beckon. Visit the contemplative Cabinet of Curiosities atop the entrance to the Secret Garden, before following the woodland paths back to the river where the house’s conservatory and river viewing platform await.”
.